0 0
Vichyssoise – pórkový krém

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1000 ml drůbeží vývar
100 ml šlehačka
40 g máslo
3 pórek bílá část
3 brambory
1 cibule
muškátový oříšek
bílý pepř
sůl
A ještě
50 g sýr Emental
50 g sušená šunka
1 lžička olej

Vichyssoise – pórkový krém

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Zelenou část pórku nevyhazujeme, ale použijeme
v jiném receptu.

  • 40 min
  • Porcí: 6
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Brambory oloupeme, omyjeme a rozkrájíme na kousky. Bílou část pórku omyjeme a také pokrájíme. V kastrolu rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme brambory a pórek a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a povaříme do změknutí brambor. Bude to trvat max 20-25 minut. Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Dvě minutky povaříme a zjemníme šlehačkou. Už jen prohřejeme.

2
Hotovo

Během doby, kdy se bude vařit polévka, najemno nastrouháme sýr a rozvrstvíme jej do tvaru placky na pečící papír. Papír se sýrem položíme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C. Upečeme dozlatava, cca 10 minut a rozlámeme na kousky.

3
Hotovo

Dno pánve vytřeme olejem a z obou stran na ní opečeme sušenou šunku. Když bude tvrdá, necháme zchladnout a následně rozsekáme v elektrickém sekáčku na prach.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Čokoládový lávový dortík
další
Bramborový koláč – Pommes Anna
předchozí
Čokoládový lávový dortík
další
Bramborový koláč – Pommes Anna

Přidejte svůj komentář