Ingredience
- 400 g vinná klobása
- hladká mouka
- olej
Bramborová kaše
- 5 brambory
- 150 ml mléko
- 30 g máslo
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vinnou klobásu rozdělíme na dvě části. Uprostřed jí zakroutíme a rozřízneme. Obě části stočíme do šneků a napříč propíchneme špejlemi. Zlehounka poprášíme moukou a dlaněmi mouku rozetřeme po celé ploše. Potom si do dlaní kápneme trochu oleje a klobásky z obou stran olejem pěkně potřeme. Zapékací misku vyložíme pečícím papírem a šneky na něj položíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 140 st. C a pečeme 10 minut. Potom klobásky otočíme a pečeme dozlatova, cca 15 minut. |
2 Hotovo | V mezičase oloupeme a rozkrájíme brambory a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Vodu slijeme a do brambor vhodíme máslo. Rozdrtíme šťouchadlem na brambory. Postupně přiléváme horké mléko a dále šťoucháme až vytvoříme kaši požadované hustoty. Mléko musí být horké nebo aspoň teplé, jinak by nám vznikla nedobrá a nevzhledná lepivá hmota. |