0 0
Vinná klobása s pikantní směsí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g vinná klobása
200 ml mléko
na obalení hladká mouka
olej
Pikantní směs
200 ml černé pivo
150 g rajčatový protlak
8 sušené švestky
3 stroužky česnek
1 cibule
1 lžíce De Arbol chilli granule https://thechillidoctor.cz/chilli-vlocky-a-granule/94-de-arbol-chilli-granule-30-g-8595660103045.html?search_query=de+arbol&results=2
sůl
olej
Příloha
6 brambory
drcený kmín
sůl
olej

Vinná klobása s pikantní směsí

Trendy:
  • Masožrout

Papričky De Arbol pocházejí
z Mexika.

  • 50 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Pikantní směs

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno ve spolupráci s The Chilli Doktor

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si vinnou klobásu rozdělíme na 2 části, smotáme do šneků, každý propíchneme špejlí a naložíme do mléka. Odložíme do lednice aspoň na 2 hodiny. Pak šneky vytáhneme z mléka a ubrouskem osušíme. Z obou stran zlehka poprášíme hladkou moukou. Na nepřilnavou pánev kápneme trochu oleje a klobásy na něm z obou stran opečeme dozlatova.

2
Hotovo

Předtím, než začneme smažit klobásy oloupeme brambory a nakrájíme je na měsíčky. Do misky kápneme olej a okořeníme drceným kmínem. Nasypeme tam brambory a obalíme. Rozpálíme troubu a brambory přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C a pečeme dozlatova, cca 30 minut.

3
Hotovo

Nakrájíme cibuli na měsíčky, přidáme posekaný česnek a orestujeme na pánvi dosklovata. Přidáme pokrájené švestky a ještě chvilku restujeme. Vmícháme protlak a zalijeme pivem. Okořeníme chilli vločkami, osolíme a povaříme. Pak směs ochutnáme a doladíme. Nalijeme jí do zapékací misky, navrch položíme opečené klobásky a misku vložíme do trouby poté, co vyndáme brambory. Zapečeme cca 15 minut.

4
Hotovo

Brambory osolíme a promícháme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rohlíky ze špaldové mouky
další
Polévka ze zeleniny a červené čočky
předchozí
Rohlíky ze špaldové mouky
další
Polévka ze zeleniny a červené čočky

Přidejte svůj komentář