Ingredience
- 400 g vinná klobása
- 200 ml mléko
- na obalení hladká mouka
- olej
Pikantní směs
- 200 ml černé pivo
- 150 g rajčatový protlak
- 8 sušené švestky
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 lžíce De Arbol chilli granulehttps://thechillidoctor.cz/chilli-vlocky-a-granule/94-de-arbol-chilli-granule-30-g-8595660103045.html?search_query=de+arbol&results=2
- sůl
- olej
Příloha
- 6 brambory
- drcený kmín
- sůl
- olej
Postup přípravy
Připraveno ve spolupráci s The Chilli Doktor
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že si vinnou klobásu rozdělíme na 2 části, smotáme do šneků, každý propíchneme špejlí a naložíme do mléka. Odložíme do lednice aspoň na 2 hodiny. Pak šneky vytáhneme z mléka a ubrouskem osušíme. Z obou stran zlehka poprášíme hladkou moukou. Na nepřilnavou pánev kápneme trochu oleje a klobásy na něm z obou stran opečeme dozlatova. |
2 Hotovo | Předtím, než začneme smažit klobásy oloupeme brambory a nakrájíme je na měsíčky. Do misky kápneme olej a okořeníme drceným kmínem. Nasypeme tam brambory a obalíme. Rozpálíme troubu a brambory přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C a pečeme dozlatova, cca 30 minut. |
3 Hotovo | Nakrájíme cibuli na měsíčky, přidáme posekaný česnek a orestujeme na pánvi dosklovata. Přidáme pokrájené švestky a ještě chvilku restujeme. Vmícháme protlak a zalijeme pivem. Okořeníme chilli vločkami, osolíme a povaříme. Pak směs ochutnáme a doladíme. Nalijeme jí do zapékací misky, navrch položíme opečené klobásky a misku vložíme do trouby poté, co vyndáme brambory. Zapečeme cca 15 minut. |
4 Hotovo | Brambory osolíme a promícháme. |