Ingredience
- 220 g polohrubá mouka
- 100 g cukr krupice
- 80 ml olej
- 80 ml plnotučné mléko
- 3 vejce
- 1 lžička prášek do pečiva
- vanilka
- sůl
A ještě
- třešně
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Pokud ve vaší kuchyni vládne kuchyňský robot, toto je správná doba ho použít. Celá vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkou vyšleháme do husté nadýchané pěny. To je opravdu důležitý krok. Pak postupně na střídačku přidáváme olej s mlékem a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dohromady mísíme velmi zlehka, abychom těsto neutloukli. Pouze převalováním pomocí stěrky. |
2 Hotovo | Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem a těsto do ní přemístíme. Povrch poklademe pořádnou porcí třešní, hezky jednu vedle druhé. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 30 minut. Je-li bublanina upečená, poznáme zapíchnutím suché špejle doprostřed moučníku. Pokud bude po vytažení suchá, je hotovo. |