0 0
Vláčná bublanina

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

220 g polohrubá mouka
100 g cukr krupice
80 ml olej
80 ml plnotučné mléko
3 vejce
1 lžička prášek do pečiva
vanilka
sůl
A ještě
třešně

Vláčná bublanina

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Ovoce použijte dle chuti. Do mojí bublaniny padla zásoba třešní z mrazáku.

  • 50 min
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pokud ve vaší kuchyni vládne kuchyňský robot, toto je správná doba ho použít. Celá vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkou vyšleháme do husté nadýchané pěny. To je opravdu důležitý krok. Pak postupně na střídačku přidáváme olej s mlékem a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dohromady mísíme velmi zlehka, abychom těsto neutloukli. Pouze převalováním pomocí stěrky.

2
Hotovo

Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem a těsto do ní přemístíme. Povrch poklademe pořádnou porcí třešní, hezky jednu vedle druhé. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 30 minut. Je-li bublanina upečená, poznáme zapíchnutím suché špejle doprostřed moučníku. Pokud bude po vytažení suchá, je hotovo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Omáčka Bolognese
další
Krevety na pánvi se salátem z řapíkatého celeru a jablka
předchozí
Omáčka Bolognese
další
Krevety na pánvi se salátem z řapíkatého celeru a jablka

Přidejte svůj komentář