0 0
Vláčná meruňková buchta s kokosem a čokoládo-smetanovou polevou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

220 ml mléko
150 g polohrubá mouka možno napůl s celozrnnou
100 g strouhaný kokos
80 g třtinový cukr
60 g máslo
5 g kakao
2 ks vejce
1/2 prášek do pečiva
sůl
A ještě
10 ks meruňky
100 g hořká čokoláda 70%
100 g zakysaná smetana

Vláčná meruňková buchta s kokosem a čokoládo-smetanovou polevou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Meruňky mají pro naše těla omlazující efekt. Posilují pokožku, zlepšují nehty i vlasy.

  • 45 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Smícháme vejce s cukrem a špetkou soli a vyšleháme do pěny. Nejlépe v kuchyňském robotu. Potom postupně přidáváme trochu mléka, rozpuštěného másla, kokosu a mouky smíchané s práškem do pečiva. Už jen z lehka převalujeme stěrkou, aby nám zůstalo těsto nadýchané. Robot by ho teď už "umlátil".

2
Hotovo

Formu silně vymažeme máslem a vysypeme buď kokosem nebo hrubou moukou anebo jí vyložíme pečícím papírem. Polovinu těsta vylijeme do formy, hustě jí poklademe čtvrtkami meruněk a do zbytku těsto vmícháme kakao. Kakaovou část nalijeme přes meruňky a roztáhneme do stran.

3
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu 30 minut. Je-li buchta hotová, poznáme zapíchnutím špejle doprostřed moučníku. Bude-li špejle po vytažení z těsta čistá, je hotovo.
Buchtu necháme zchladnout.

4
Hotovo

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a do ní pak vmícháme zakysanou smetanu. Buchtu vyndáme z formy a povrch halabala potřeme čokoládovou směsí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Parmazánové košíčky se salátem ze sušených rajčátek
další
Divoká polévka z kopřiv a pampelišek
předchozí
Parmazánové košíčky se salátem ze sušených rajčátek
další
Divoká polévka z kopřiv a pampelišek

Přidejte svůj komentář