0 0
Vláčné kefírové řezy s čokoládovou polevou a kokosem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vláčné kefírové řezy s čokoládovou polevou a kokosem

    Postup přípravy

    Sdílet

    Receptů na kefírovou buchtu je celá řada. Dělám řezy hodně čokoládové a málo sladké. Korpus po upečení vydatně potírám výraznou marmeládou a přelívám čokoládovou polevou s kokosem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnaly 🙂

    Těsto:

    • 300 g hladké mouky
    • 0,5 l kefíru
    • 250 g sladu ( nebo 150 g moučkového cukru)
    • 1 vanilkový cukr
    • 40 g kakaa
    • 2 vejce
    • 1,2 dl oleje
    • špetka soli
    • 2 lžičky jedlé sody

    Na potření:

    • 1 čokoláda na vaření
    • 1 lžička ztuženého pokrmového tuku IVA
    • hrneček strouhaného kokosu
    • 100 g výrazné marmelády (rybíz, višeň)

    Všechny ingredience na těsto vsypeme do kuchyňského robota a umícháme poměrně řídké těsto. Mezitím pekáček vymažeme máslem a vysypeme hladkou moukou. Vlijeme těsto a dáme do trouby vyhřáté na 170 st. C upéct na cca 30 minut. Je-li hotová, zkontrolujeme zapíchnutím špejle. Pokud se na ní nelepí těsto, je hotovo.

    Hotový korpus vyndáme, vyklopíme z pekáčku a necháme zchladnout. Připravíme si čokoládovou polevu ve vodní lázni zahřátím čokolády a ztuženého tuku. Korpus vydatně potřeme marmeládou, přelijeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.

     

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Kuskus se zeleninou a sardelkami
    další
    Jáhlový nákyp s jablky a švestkami
    předchozí
    Kuskus se zeleninou a sardelkami
    další
    Jáhlový nákyp s jablky a švestkami

    Přidejte svůj komentář