Postup přípravy
Receptů na kefírovou buchtu je celá řada. Dělám řezy hodně čokoládové a málo sladké. Korpus po upečení vydatně potírám výraznou marmeládou a přelívám čokoládovou polevou s kokosem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnaly 🙂
Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 0,5 l kefíru
- 250 g sladu ( nebo 150 g moučkového cukru)
- 1 vanilkový cukr
- 40 g kakaa
- 2 vejce
- 1,2 dl oleje
- špetka soli
- 2 lžičky jedlé sody
Na potření:
- 1 čokoláda na vaření
- 1 lžička ztuženého pokrmového tuku IVA
- hrneček strouhaného kokosu
- 100 g výrazné marmelády (rybíz, višeň)
Všechny ingredience na těsto vsypeme do kuchyňského robota a umícháme poměrně řídké těsto. Mezitím pekáček vymažeme máslem a vysypeme hladkou moukou. Vlijeme těsto a dáme do trouby vyhřáté na 170 st. C upéct na cca 30 minut. Je-li hotová, zkontrolujeme zapíchnutím špejle. Pokud se na ní nelepí těsto, je hotovo.
Hotový korpus vyndáme, vyklopíme z pekáčku a necháme zchladnout. Připravíme si čokoládovou polevu ve vodní lázni zahřátím čokolády a ztuženého tuku. Korpus vydatně potřeme marmeládou, přelijeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.