Ingredience
- 4 bílek
- 200 g cukr krupice
- 180 g strouhaný kokos
- špetička sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Bílky se špetičkou soli dáme do šlehací nádoby (ideálně kokové nebo skleněné, abychom mohli šlehat na páře) a šlehačem vyšleháme v řídkou bílou pěnu. Vložíme nad vodní lázeň (nesmí ležet ve vodě) a vodu pod bílky udržujeme pod bodem varu. Ponorným šlehačem šleháme do ztuhnutí a postupného přisypávání cukru. Sníh se bude postupně stávat krásně lesklým. Ve finále má být příjemně teplý, což zjistíme smočením prstu v bílkové hmotě. Pozor na vysokou teplotu lázně, bílek by odspodu začal tvrdnout. |
2 Hotovo | Když dosáhneme dostatečné teploty, stáhneme z páry, necháme chviličku vydýchnout a opatrně vmícháme kokos. Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí dvou lžiček tvoříme hromádky cca 3 cm od sebe. Vložíme do trouby vyhřáté na 140 st. C (horkovzduch) a pečeme cca 20 minut. Kokosky začnou jemně růžovět. V této fázi vyndáme z trouby a necháme zchladnout. |
3 Hotovo |