0 0
Vláčné kokosky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

4 bílek
200 g cukr krupice
180 g strouhaný kokos
špetička sůl

Vláčné kokosky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Pro zvýraznění chuti můžeme kokos nejdřív nasucho opražit.

  • 70 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Bílky se špetičkou soli dáme do šlehací nádoby (ideálně kokové nebo skleněné, abychom mohli šlehat na páře) a šlehačem vyšleháme v řídkou bílou pěnu. Vložíme nad vodní lázeň (nesmí ležet ve vodě) a vodu pod bílky udržujeme pod bodem varu. Ponorným šlehačem šleháme do ztuhnutí a postupného přisypávání cukru. Sníh se bude postupně stávat krásně lesklým. Ve finále má být příjemně teplý, což zjistíme smočením prstu v bílkové hmotě. Pozor na vysokou teplotu lázně, bílek by odspodu začal tvrdnout.

2
Hotovo

Když dosáhneme dostatečné teploty, stáhneme z páry, necháme chviličku vydýchnout a opatrně vmícháme kokos. Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí dvou lžiček tvoříme hromádky cca 3 cm od sebe. Vložíme do trouby vyhřáté na 140 st. C (horkovzduch) a pečeme cca 20 minut. Kokosky začnou jemně růžovět. V této fázi vyndáme z trouby a necháme zchladnout.

3
Hotovo

Uložíme do krabice na dně vyložené alobalem a ubrousky. Kokosky necháme pár dní odstát.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Roláda z vepřové panenky s americkými bramborami
další
Ořechové kuličky s vaječňákem
předchozí
Roláda z vepřové panenky s americkými bramborami
další
Ořechové kuličky s vaječňákem

Přidejte svůj komentář