Ingredience
- 130 g jemné vločky
- 100 g máslozměklé
- 80 g jablka
- 60 g třtinový cukr
- 50 g brusinky
- 30 g kešu
- 1 ks vejce
- 1 lžička jedlá soda
- vanilkaprášek, dřeň z lusku, aroma
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, ideálně v kuchyňském robotu. Přidáme vejce a šleháme. Dále přimícháme posekané brusinky a kešu ořechy, sodu, vanilku, sůl a nahrubo nastrouhané jablko. Zahustíme vločkami a důkladně promícháme. Lžičkou nabíráme těsto a klademe na plech, vyložený pečícím papírem, hromádky velikosti vlašského ořechu. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 12 minut. |