0 0
Vločkové muffiny s arašídovým máslem a banánem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 ml podmáslí
130 g jemné ovesné vločky
80 g arašídové máslo
80 g třtinový cukr
1 zralý banán
1 vejce
1 lžíce citrónová šťáva
1 lžička skořice
1 lžička prášek do pečiva
špetka sůl

Vločkové muffiny s arašídovým máslem a banánem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Zdravé recepty

Lepší je arašídové máslo s kousky oříšků, které muffinům dají zajímavější strukturu.

  • 35 min
  • Porcí: 12
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vločky rozmixujeme na hrubost krupice. Smícháme s cukrem, solí, pečícím práškem a skořicí. Zalijeme podmáslím, citrónovou šťávou, přidáme arašídové máslo, nastrouhaný banán a vejce. Důkladně promísíme a necháme 5 minut odstát.

2
Hotovo

Mezitím si vyhřejeme troubu na 170 st. C a připravíme formičky na muffiny. Buď ty silikonové, ty se nemusí vymazávat anebo kovové či keramické, ty vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozdělíme do formiček a pečeme dozlatova, cca 25 minut. Jsou-li upečené, vyzkoušíme zapíchnutím špejle doprostřed jednoho kousku. Neulpí-li na ní těsto je hotovo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Linecký rybízový koláč ze špaldové mouky
další
Tak trochu „řecký“ salát
předchozí
Linecký rybízový koláč ze špaldové mouky
další
Tak trochu „řecký“ salát

Přidejte svůj komentář