0 0
Vločkovo ořechové rohlíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
120 g jemné ovesné vločky
80 g změklé máslo
60 g vlašské ořechy
20 g moučkový cukr
1 žloutek
1 g guarová guma
kůra z bio citrónu
vanilka
Na pocukrování
moučkový cukr
vanilka

Vločkovo ořechové rohlíčky

Vanilka jsou tobolky popínavé orchideje, která se do 19. století vyskytovala pouze v Mexiku.

  • 55 min
  • Porcí: 40
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na pocukrování

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vločky a ořechy, každé zvlášť, nasucho opražíme. Necháme zchladnout a rozmixujeme v elektrickém sekáčku na strukturu hrubé mouky. Smícháme s guarovou gumou cukrem. Přidáme vanilku, žloutek, citrónovou kůru a pokrájené změklé máslo. Zaděláme vláčné těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Těsto zabalíme do mikroténu a necháme aspoň hodinu odpočinout v lednici.

2
Hotovo

Ze ztuhlého těsta odkrajujeme kousky a tvoříme malé rohlíčky. Vyskládáme je na plech na pečící papír a pečeme dorůžova při 170 st. C, cca 15 minut. Ještě horké rohlíčky na plechu pocukrujeme pomocí sítka moučkovým cukrem smíchaným s vanilkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Košíčky s pomerančovým želé
další
Kokosky s karamelem
předchozí
Košíčky s pomerančovým želé
další
Kokosky s karamelem

Přidejte svůj komentář