Ingredience
Korpus
- 200 g jemné ovesné vločky
- 100 g máslo
- 90 g rýžová mouka
- 80 g třtinový cukr
- 1 ks banán
- 1 ks vejce
- 1 lžička jedlá soda
- 1/2 lžičky skořice
- špetka sůl
Náplň
- 500 g jablka
- cca 150 ml voda
- 40 g vlašské ořechy
- 25 g brusinky
- 25 g rozinky
- 2 lžíce kukuřičný škrob
- 2 lžíce citrónová šťáva
- vanilkaprášek, dřeň, aroma...
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do mísy rozstrouháme banán. Přilijeme máslo, přidáme vejce a promícháme. Přisypeme mouku, vločky, cukr, skořici a sůl a důkladně vařečkou promísíme v těsto. Dortovou formu vymažeme silně máslem a vysypeme hrubou moukou, nebo takto „ošetříme“ jen boční strany a spodek vyložíme pečícím papírem. |
2 Hotovo | 3/4 těsta namačkáme na spodek formy a vytáhneme asi 2-3 cm okraje. Zapečeme v troubě vyhřáté na 170 st. 15 minut. |
3 Hotovo | Mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme v kastrolu s troškou vody. Přidáme rozinky, brusinky, posekané ořechy, skořici, vanilku a nakonec vmícháme škrob smíchaný se zbytkem vody a povaříme do zhoustnutí. |
4 Hotovo | Náplň navrstvíme na horký upečený korpus, uhladíme do stran a navrch nadrobíme zbytek těsta. |
5 Hotovo | Dopečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C 15-20 minut dozlatova. |