Ingredience
Suchá směs
- 150 g vylouskané vlašské ořechy
- 150 g jemné ovesné vločky
- 70 g třtinový cukr
- 70 g máslo
- 1 lžička prášek do pečiva
- špetka sůl
Ovocná směs
- 400 g jablečná přesnídávka
- 2 jablka
- 2 hruška
- z 0,5 ks citrónová šťáva
- skořice
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ořechy v sekáčku nahrubo posekáme (příp. v mixéru nebo nožem) a smícháme s jemnými vločkami, cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli. |
2 Hotovo | Jablíčka a hrušky oloupeme, zbavíme jadérek a nadrobno nakrájíme (můžeme "protočit" v elektrickém sekáčku). Zalijeme citrónovou šťávou a přesnídávkou, posypeme skořicí a promícháme. |
3 Hotovo | Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a vymažeme silně máslem po dně přes papír i po stranách (případně použijeme koláčovou formu). Na dno rozvrstvíme třetinu suché směsi. Polijeme polovinou ovocné náplně, rozetřeme stěrkou do stran. Ovocnou vrstvu posypeme rovnoměrně druhou třetinou suché směsi a na ní nalijeme zbytek ovocné vrstvy. Končíme poslední třetinou směsi suché. Rozehřejeme si máslo a koláč po celé ploše pokapeme. |
4 Hotovo | Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 35 minut. |