0 0
Yellow dal – kari z červené čočky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g červená čočka
300 g rajčata v rajčatové šťávě drcená
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžička římský kmín
1 lžička kurkuma
1 lžička chilli koření
čerstvý koriandr
dle chuti sůl
olej

Yellow dal – kari z červené čočky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Vegetariánské
Kuchyně:

Červená čočka je dobře stravitelná a nenadýmá. Je vhodnou potravinou pro stresované lidi.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na větší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm rozvonět koření. Přidáme pokrájenou cibuli a česnek a restujeme, až obojí zesklovatí. Přihodíme propláchnutou čočku a zalijeme horkou vodou tak, aby byla těstě nad čočku. Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme vydusit.

2
Hotovo

Zalijeme rajčaty, přiklopíme a necháme opět vydusit. Čočka by měla být už měkká. Pokud ne, přilijeme ještě trošku horké vody a dodusíme. Nakonec vmícháme posekaný koriandr a dle chuti osolíme.

3
Hotovo

Podáváme samotné nebo s rýží.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Kaše ze slzovky
další
Očistný fresh
předchozí
Kaše ze slzovky
další
Očistný fresh

Přidejte svůj komentář