Ingredience
- 300 g červená čočka
- 300 g rajčata v rajčatové šťávědrcená
- 2 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 1 lžička římský kmín
- 1 lžička kurkuma
- 1 lžička chilli koření
- čerstvý koriandr
- dle chuti sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na větší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm rozvonět koření. Přidáme pokrájenou cibuli a česnek a restujeme, až obojí zesklovatí. Přihodíme propláchnutou čočku a zalijeme horkou vodou tak, aby byla těstě nad čočku. Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme vydusit. |
2 Hotovo | Zalijeme rajčaty, přiklopíme a necháme opět vydusit. Čočka by měla být už měkká. Pokud ne, přilijeme ještě trošku horké vody a dodusíme. Nakonec vmícháme posekaný koriandr a dle chuti osolíme. |
3 Hotovo | Podáváme samotné nebo s rýží. |