Ingredience
- 400 g kapusta
- 200 g libová slanina
- 20 g máslo
- 4 stroužky česnek
- 1 plné lžíce hladká mouka
- 1 cibule
- sůl
- drcený kmín
- čerstvě mletý pepř
- olej
Příloha
- brambory
- kmín
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Oloupeme brambory, omyjeme, rozkrájíme a vložíme do osolené vody. Zasypeme kmíinem a uvaříme doměkka. Kapustové listy omyjeme, osušíme a vykrájíme silná žebra. Zbytek pokrájíme na kousky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Slaninu také nakrájíme na kousky. Máslo rozehřejeme v kastrolku a přidáme mouku. Usmažíme zlatavou jíšku. |
2 Hotovo | Do větší pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přisypeme pokrájenou slaninu a restujeme, dokud se nevypeče tuk. Potom přidáme kapustu, osolíme a okořeníme kmínem a pepřem. Dále restujeme. Když kapusta zmenší svůj objem, přilijeme asi decku vody, přiklopíme pokličkou a dusíme téměř doměkka. Přidáme jíšku a necháme zhoustnout. Případně doředíme trochou vody nebo vývaru a dle chuti dosolíme. Podáváme s brambory. |