Ingredience
- 2 kedlubna
- 100 ml zeleninový vývar
- 50 g máslo
- 50 ml bílé víno
- 50 ml šlehačka
- 1 lžíce hladká mouka
- čerstvý kopr
- cukr krupice
- drcený kmín
- čerstvě mletý pepř
- citrónová šťáva
- sůl
Příloha
- 6 brambory
- kmín
- sůl
- 2 vejce
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. |
2 Hotovo | Kedlubny oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Do kastrolu dáme rozehřát máslo. Zasypeme trochou cukru, drceným kmínem, osolíme a přidáme kedlubny. Při střední teplotě chvíli restujeme. Zakápneme vínem a pár minut dusíme. Zaprášíme moukou, chviličku restujeme a zalijeme vývarem. Podusíme do zahoustnutí a nakonec zalijeme šlehačkou a dochutíme posekaným koprem, pepřem, solí, cukrem a citrónovou šťávou. |
3 Hotovo | Vejce vložíme do vroucí vody a povaříme 10 minut. |