Ingredience
- 600 g žampióny
- 100 g uvařené ječné kroupynebo slzovka
- cca 30 g jemné vločky
- 4 stroužky česnek
- cca 2 lžíce Hraška na zahušťování
- 2 lžíce sojová omáčka
- 1 ks cibule
- 1 ks rohlík
- 1 dl mléko
- 1 ks vejce
- 1 lžíce majoránka
- 1 lžička plnotučná hořčice
- velká hrst listy červené řepynebo jiná nať nebo špenát
- drcený kmín
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- řepkový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a orestujeme ve velké pánvi na oleji dosklovata. Přisypeme očištěné, drobně nakrájené houby, drcený kmín, pepř a sůl. Když houby zmenší svůj objem a vydusí se veškerá tekutina, párkrát do pánve ponoříme ponorný mixér, abychom pár hub rozmixovali. |
2 Hotovo | Přihodíme pokrájené listy červené řepy, zakapeme sojovkou, ochutíme hořčicí. Přidáme i uvařené kroupy nebo slzovku, vejce a v mouce namočený a vymačkaný rohlík. Zahustíme vločkami a Hraškou. Promícháme a tvoříme malé karbanátky, které ještě obalíme v Hrašce. |
3 Hotovo | Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova z obou stran. |