Ingredience
- 250 g žampióny
- 40 ml šlehačka
- 40 g hrubá mouka
- 30 g sýr parmazánového typu
- 4 vejce
- 3 stroužky česnek
- 3 plátky sušená šunka
- 1 cibule
- čerstvě mletý pepř
- drcený kmín
- sůl
- olej
- pažitka
- máslo a hrubá moukana vymazání formy
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli s česnekem rozkrájíme na kousky a orestujeme na pánvi na troše oleje. Po chvilce přidáme pokrájenou šunku. Mezitím, než se šunka rozvoní, si očistíme a pokrájíme neoloupané žampióny. Přihodíme k cibuli, jemně osolíme, opepříme, okmínujeme a restujeme, až zmizí veškerá tekutina. |
2 Hotovo | Žloutky oddělíme od bílků a smícháme se šlehačkou, moukou a polovinou strouhaného sýra. Zamícháme do žampiónů spolu s posekanou pažitkou. Z bílků se špetičkou soli ušleháme pevný sníh. A zlehounka jej promísíme s připravenou směsí. |
3 Hotovo | Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Připravenou směs do ní nalijeme a uhladíme. Posypeme zbylým sýrem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a upečeme dozlatova, cca 20 minut. |