Ingredience
- 3 velké žampóny Portobello
- 100 g modrý plísňový sýr
- 40 g slunečnicová semínka
- 40 g máslo
- 20 g parmazán
- 6 stroužků česnek
- 4 větvičky tymián
- 3 ks vejce
- 2 ks šalotka
- 1 lžíce lahůdkové sušené droždí
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Žampióny očistíme, vykrojíme jim nožičky a ty rozkrájíme na drobné kousky. Šalotku a česnek také rozkrájíme. 2 ks rozkrájené na plátky necháme stranou. Sýr rozstrouháme nebo pokrájíme na malé kousky. |
2 Hotovo | Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm šalotku s česnekem. Přidáme pokrájené nožičky žampiónů a semínka a promícháme. Přidáme odraný tymián, lehce soli, sušené droždí a pepř. Ještě chvilku restujeme, až se sýr rozpustí. Směs rozdělíme do hlaviček hub. |
3 Hotovo | Do pekáčku nalijeme trochu oleje, nasypeme zbylé kousky česneku a vyrovnáme tam žampióny. Do kakždé hlavičky vyklepneme vejce a posypeme strouhaným parmazánem. |
4 Hotovo | Žampióny pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 18 min. Pokud bychom chtěli vejce tekuté, klepneme ho do hlaviček až cca po 10 minutách zapékání a posypeme sýrem. |