Ingredience
- 250 g žampióny
Těstíčko
- 60 g hladká mouka
- 30 ml bílé víno
- 30 ml šlehačka
- 30 g sýr parmazánového typunastrouhaný
- 1 vejce
- 1 lžíce bramborový škrob
- 1 lžíce olej
- cca 0.5 lžičky sůl
- dle chuti chilli koření
Dip
- 3 lžíce kečup
- 3 lžíce majolka
- cca 1 lžíce citrónová šťáva
- dle potřeby šlehačka
- sůl
- chilli koření
Salát
- 5 listů ledový salát
- 2 mrkev
- 0.5 kedlubna
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Žampióny očistíme ubrouskem. Jsou-li velké, rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Ideální je ale využít žampióny malé. |
2 Hotovo | Z uvedených ingrediencí za pomocí metličky umícháme hustší těstíčko (řídké by ze žampiónů stékalo). Horkovzdušnou fritézu vyložíme pečícím papírem. Žampióny namáčíme v těstíčku a skládáme vedle sebe do košíku fritézy. Fritujeme při 200 st. C cca 18 minut. V polovině žampióny obrátíme. |
3 Hotovo | Z kečupu, majolky, citrónové šťávy, chilli koření a soli umícháme dip a doladíme dle vlastní chuti. Pokud bude potřeba ji dosladit, přidáme trošku čekankového sirupu nebo moučkového cukru. Je-li dip hustý, naředíme troškou šlehačky. |
4 Hotovo | Salát omyjeme, necháme okapat a pokrájíme na kousky. Mrkev oškrábeme, kedlubnu olouupeme a obojí nastrouháme na hrubém struhadle. Vše smícháme v misce, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opět promícháme. |
5 Hotovo | Navrch naskládáme žampióny a pokapeme dipem. |