0 0
Zapečená dýně hokaidó

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zapečená dýně hokaidó

    Postup přípravy

    Sdílet

    Toto je jedna obědová rychlovka. Sice se mi do vaření moc nechtělo, ale nakonec jsem se přemohla a dobře udělala. Byla to jen jedna porce pro mě 🙂

    • 1/4 dýně Hokaidó
    • 2 brambory
    • 1/3 pórku
    • hrst čerstvých arašídů (koupené v asijském obchodě)
    • olivový olej
    • hrubě mletý pepř
    • sypké polévkové koření Alnatura (z DM)
    • sojová omáčka Kikkoman v rozprašovači (mám v plastové lahvičce s rozprašovačem)

    Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme semínka a čtvrtinu nakrájíme na plátky a poté kostičky. Brambory omyjeme, oloupeme a rozkrájíme na dílky. Pórek nakrájíme na půlměsíčky. Do zapékací misky nalijeme olej, vsypeme všechny ingredience, okořeníme, vydatně poprášíme sojovou omáčkoua troškou vody a zamícháme. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. 20 minut. Poté alobal sundáme a ještě chvilku dozlatova opečeme. Trvá to ještě asi 10 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Zapečené housky
    další
    Šneci z listového těsta
    předchozí
    Zapečené housky
    další
    Šneci z listového těsta

    Přidejte svůj komentář