Postup přípravy
Toto je jedna obědová rychlovka. Sice se mi do vaření moc nechtělo, ale nakonec jsem se přemohla a dobře udělala. Byla to jen jedna porce pro mě 🙂
- 1/4 dýně Hokaidó
- 2 brambory
- 1/3 pórku
- hrst čerstvých arašídů (koupené v asijském obchodě)
- olivový olej
- hrubě mletý pepř
- sypké polévkové koření Alnatura (z DM)
- sojová omáčka Kikkoman v rozprašovači (mám v plastové lahvičce s rozprašovačem)
Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme semínka a čtvrtinu nakrájíme na plátky a poté kostičky. Brambory omyjeme, oloupeme a rozkrájíme na dílky. Pórek nakrájíme na půlměsíčky. Do zapékací misky nalijeme olej, vsypeme všechny ingredience, okořeníme, vydatně poprášíme sojovou omáčkoua troškou vody a zamícháme. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. 20 minut. Poté alobal sundáme a ještě chvilku dozlatova opečeme. Trvá to ještě asi 10 minut.