Ingredience
- 5 menších plodnic bedly
- 100 g krůtí šunka
- 100 g Gouda
- cca 10 g parmazán
- 2 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- hrst listy červené řepynebo špenátové
- majoránka
- čerstvě mletý pepř
- sojová omáčka
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Bedly zbavíme nožiček a očistíme. Narovnáme do olejem vytřené zapékací misky a pomocí mašlovačky vytřeme zevnitř sojovkou. |
2 Hotovo | Na trošce oleje orestujeme na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a listy červené řepy nebo špenátu a orestujeme. Okořeníme majoránkou a pepřem. Stáhneme z plotny a přidáme nahrubo nastrouhanou goudu. |
3 Hotovo | Plodnice naplníme nádivkou a vložíme do trouby pod gril rozehřátý na 180 st. na 20 minut. Potom posypeme strouhaným parmazánem a ještě 5 - 10 minut zapečeme. |
2 komentářů Schovat komentáře
A ty listy červené řepy, zmíněné pouze v seznamu ingrediencí, jsou na co?
Zdravím Igore Hnízdo, děkuji za bystré očko. Listy červené řepy jsem použila do náplně bedel, což se v popisu nějak vytratilo. Už je opraveno. Hezký den Vám přeji 🙂 Miriam