Ingredience
Plněné papriky
- 4 bílá paprika
- 700 g mleté vepřové maso
- 2 stroužky česnek
- 1 malá cibule
- 1 vejce
- 1 rohlík
- dle potřeby strouhanka
- tymián
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Omáčka
- 700 g rajčatová passata
- 6 rajčata
- 6 kuliček nové koření
- 2 bobkový list
- 1 cibule
- chilli koření
- tymián
- skořice
- sůl
- olej
Příloha
- 1 hrnek rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Papriky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Rohlík natrháme na kousky a zalijeme trochou vlažné vody. Necháme nasáknout a vyždímeme. Mleté maso osolíme a okořeníme pepřem a tymiánem. Přidáme rohlík, nadrobno posekanou cibuli, prolisovaný česnek, vejce a promícháme. Zahustíme strouhankou. Směsí naplníme připravené papriky. |
2 Hotovo | Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na kousky. Do zapékací misky kápneme olej a na dno navrstvíme cibuli nakrájenou na proužky a na ní nakrájená rajčata. Passatu smícháme s kořením a solí a nalijeme na rajčata. Navrch poklademe papriky. Pekáček přetáhneme alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme půl hodiny. Pak alobal odstraníme, zvýšíme teplotu na 200 st. C a upečeme dozlatova, cca 10 minut. |
3 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme vodou. Slijeme, doplníme jeden a půl násobkem vody čisté a osolíme. Uvaříme doměkka, cca 12 minut. Nejdřív při vyšší teplotě a když se začne vařit, teplotu snížíme. |