Ziti – Zapečené penne se třemi druhy sýra v tomatové omáčce
Je tomu 100 let, co miliony Italů imigrovali do USA. Tento výtečný recept je jeden z těch, který z tohoto multikulturálního spojení vznikl.
Grazie Mamma Sofia.
Ingredience
700 ml
rajčatová omáčkaprodává se již hotová, napr. značka Mutti
350 g
penne
250 g
ricotta
150 g
mozzarella strouhanámůžete nastrouhat i tu klasickou v sáčku a rozdrobit po povrchu
110 g
parmazán
1
vejce
na dochucení
sůl, pepř
Postup přípravy
Sdílet
Příprava krok za krokem
| Prvně uvaříme těstoviny podle návodu, ale odečteme od času 2 minuty. |
| V míse smícháme celou ricottu, půlku mozzarelly, 40g parmazánu a vejce. Ochutíme solí a pepřem. |
| Pekáč budeme postupně vrstvit, jako lasagne.
První vrstva: pekáč naplníme půlkou rajčatové omáčky a rozetřeme.
Druhá vrstva: přisypeme těstoviny, zarovnáme.
Třetí vrstva: naši připravenou sýrovou pastu rozetřeme po celém povrchu těstovin.
Čtvrtá vrstva: druhá půlka rajčatové omáčky, rozetřeme.
Pátá vrstva: zbytek nastrouháného parmazánu a mozzarelly. |
| Dáme do trouby na 230 C, zhruba 25 minut, ihned podáváme. |
Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas ?