Ingredience
- 2 velké žampióny Portobello
- 50 g pancetta
- 50 g Gorgonzola
- 10 g sýr parmazánového typu
- 2 stroužky česnek
- 2 vejce
- 1 cibule
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Salát
- 4 listy ledový salát
- 2 cherry rajčátka
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžička javorový sirup
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět na troše oleje. Přidáme pokrájenou pancettu a chvilku restujeme. Nožky žampiónů vylomíme z klobouků a nakrájíme na malé kousky. Také ty přidáme do směsi. Ještě chviličku opékáme a přidáme rozdrobenou gorgonzolu. Promícháme a naplníme klobouky žampiónů. Neplníme je úplně vrchovatě, aby na nich drželo po zapečení rozklepnuté vejce. Do dlaně si kápneme olej a potřeme jím zespodu klobouky žampiónů a položíme do pekáčku. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme 12 minut. |
2 Hotovo | Nastrouháme si trochu parmazánu. Předpečené houby vytáhneme z trouby a na každou z nich rozklepneme 1 vejce. Posypeme strouhaným sýrem a vrátíme do trouby na dalších 8 minut. |
3 Hotovo | Mezitím si opláchneme a osušíme salát a rajčátka. Listy i rajčátka pokrájíme na kousky a dáme do misky. Ve skleničce smícháme olej s citrónovou šťávou, javorovým sirupem a solí. Přeliljeme přes salát. |