Ingredience
- 500 g špecle
- 400 g šunkanejlépe vcelku
- 150 ml šlehačka
- 100 g tvrdý sýr
- 30 g máslo
- 2 vejce
- 1 cibule
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V kastrolu, ideálně vhodném do trouby, rozehřejeme máslo a orestujeme na něm posekanou cibulku. Při střední teplotě, jen tak dosklovata. Přidáme šunku pokrájenou na kostičky. Vhodnější je z celého kusu, než plátková. Lehce osolíme, opepříme a ještě chvilku restujeme, ať se propojí chutě. |
2 Hotovo | Mezitím si dle návodu uvaříme špecle. Jen tak al dente, abychom nepřevařili. Hotové scedíme a promícháme se šunkou. |
3 Hotovo | Šlehačku prokvedláme vidličkou s vejci a nalijeme na špecle. Promícháme, posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C. Zapečeme dozlatova, cca 35 minut. Před servírováním posypeme posekanou petrželkou, |