Ingredience
- 250 ml šlehačka
- 40 g čedar
- 4 vepřová kotleta bez kosti
- 4 lžíce kremžská hořčice
- 3 brambory
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- sůl
- chilli vločky
- na vymazání formy máslo
Salát
- salátová okurka
- 30 ml olivový olej
- 20 ml citrónová šťáva
- 10 ml jablečný koncentrát
- máta
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kotletky naklepeme, osolíme a po jedné straně potřeme kremžskou hořčicí. Brambory oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Cibuli a česnek zbavíme slupek a nakrájíme na tenké plátky. |
2 Hotovo | Zapékací misku vymažeme máslem a na dno vyskládáme plátky brambor. Lehce osolíme a posypeme nakrájenou cibulí a česnekem. Na to narovnáme naklepané maso hořčicí nahoru. Posypeme chilli vločkami a zalijeme šlehačkou. |
3 Hotovo | Přiklopíme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 185 st. C. Pečeme 50 minut. Pak alobal odstraníme, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme odkryté ještě cca 15 minut. |
4 Hotovo | Okurku omyjeme, oloupeme a nastrouháme na kolečka. Citrónovou štávu smícháme s olivovým olejem, špetičkou soli a jablečným koncentrátem. Vidličkou rozšleháme a nalijeme na okurku. Přidáme pokrájené lístky máty. |