0 0
Zapečené žampióny Portobello

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
125 ml houbová smetana
100 g pancetta
30 g sýr parmazánového typu
5 velké žampióny Portobello
4 lístky šalvěj
3 stroužky česnek
2 šalotka
čerstvě mletý pepř
špetka sůl
olivový olej
petrželka

Zapečené žampióny Portobello

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Žampióny Portobello jsou superpotravinou. Obsahují vlákninu, bílkoviny i spoustu vitamínů a minerálů.

  • 35 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Pokud koupíte žampióny bez nožiček, kupte jednu plodnici navíc a použijte do náplně 🙂

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Žampióny očistíme a vykroutíme jim nožičky, které následně nadrobno posekáme. Šalotku a česnek pokrájíme na malé kousky. Na větší pánvi rozehřejeme olej a šalotku s česnekem na něm necháme zpěnit. Přisypeme nožičky žampiónů, pokrájenou pancettu, šalvěj a ochutíme solí a pepřem. Chvilku opékáme a nakonec zalijeme houbovou smetanou. Chviličku podusíme.

2
Hotovo

Zapékací misku vytřeme vrstvou oleje a žampióny v něm "obalíme". Vyskládáme je vedle sebe a nádivku do nich rozdělíme. Posypeme nastrouhaným sýrem, zakryjeme alobalem a 15 minut pečeme při 180 st. C. Poté alobal odstraníme a pečeme ještě asi 10 minut, až sýr zezlátne.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Quesadilla s fazolemi a paprikou
další
Masový štrůdl
předchozí
Quesadilla s fazolemi a paprikou
další
Masový štrůdl

Přidejte svůj komentář