Ingredience
- 125 ml houbová smetana
- 100 g pancetta
- 30 g sýr parmazánového typu
- 5 velké žampióny Portobello
- 4 lístky šalvěj
- 3 stroužky česnek
- 2 šalotka
- čerstvě mletý pepř
- špetka sůl
- olivový olej
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Žampióny očistíme a vykroutíme jim nožičky, které následně nadrobno posekáme. Šalotku a česnek pokrájíme na malé kousky. Na větší pánvi rozehřejeme olej a šalotku s česnekem na něm necháme zpěnit. Přisypeme nožičky žampiónů, pokrájenou pancettu, šalvěj a ochutíme solí a pepřem. Chvilku opékáme a nakonec zalijeme houbovou smetanou. Chviličku podusíme. |
2 Hotovo | Zapékací misku vytřeme vrstvou oleje a žampióny v něm "obalíme". Vyskládáme je vedle sebe a nádivku do nich rozdělíme. Posypeme nastrouhaným sýrem, zakryjeme alobalem a 15 minut pečeme při 180 st. C. Poté alobal odstraníme a pečeme ještě asi 10 minut, až sýr zezlátne. |