Ingredience
- 12 ks žampióny
- 6 ks vlašské ořechy
- 3 lžíce bílé víno
- 2 stroužky česnek
- 1 malá cibule
- 1 ks vejce
- 0,5 mozzarella
- mletý pepř
- sůl
- olivový olej
Na posypání
- 30 g parmazán
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Žampióny očistíme ubrouskem, vykroutíme jim nožičky, a ty nakrájíme na malé kousky. Na kousky nakrájíme i cibulku, česnek a vylouskané ořechy. Mozzarellu nakrájíme na kousky a vmáčkenem je do hlaviček hub. Vyskládáme je do pekáčku a podlijeme trochou olivového oleje. |
2 Hotovo | Na pánvi rozehřejeme olej, orestujeme cibulku a česnek, a když zesklovatí, přikápneme víno. Vydusíme a přidáme žampiónové kousky, a také ořechy. Osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme. Pak stáhneme z plotny a do směsi vyklepneme vejce. Zamícháme a lžící plníme hlavičky. Zvrchu posypeme hojně strouhaným sýrem. |
3 Hotovo | Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 18 minut. |