Ingredience
- 160 g pohanková mouka hladká
- 60 g máslo
- 3 lžíce med
- 2 lžíce strouhaný zázvor
- 1 žloutek
- 0,5 lžičky prášek do pečiva
- špetka sůl
Poleva
- 40 g bílá čokoláda
- 40 g hořká čokoláda
- 2 lžičky kokosový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ve vodní lázni rozehřejeme máslo a smícháme s medem a nastrouhaným zázvorem (pokud by vám vadily zázvorové vlásky v cukroví, použijte jen zázvorovou šťávu). Necháme zchladnout na pokojovou teplotu a přimícháme žloutek. Pak smísíme mouku se solí a práškem do pečiva. K suché směsi přilijeme směs tekutou a zpracujeme těsto. Zabalíme do fresh fólie a necháme aspoň hodinku odpočinou v lednici. Na pomoučeném vále pak vyválíme placku, ze které vykrajujeme kolečka. Pokládáme na plech na pečící papír a pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 10 minut. |
2 Hotovo | Ve vodní lázni rozehřejeme zvlášť bílou a tmavou čokoládu se lžičkou kokosového oleje. Lžičkami pak na každou sušenku kapeme trochu bílé a tmavé čokolády a pomocí špejle čokoládu spojíme. |