0 0
Zázvorové bonbóny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 kg zázvor
600 g moučkový cukr

Zázvorové bonbóny

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Přírodní medicína
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Pomalu se nám blíží usmrkané a ukašlané měsíce. Nenechejte nic náhodě a připravte si zázvorové bonbóny. Až dojde i na vás, oceníte, jakej skvělej protahovák máte v záloze.

  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Zázvor oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky – bonbónky. Nasypeme je do kastrůlku a zalijeme vroucí vodou. Necháme minimálně 2 hodiny pod pokličkou odpočívat, ale klidně i přes noc. Potom vodu slijeme, v bonbónkách necháme asi jen dvě deci vody. Přisypeme k nim cukr, promícháme a vaříme přibližně hodinu. Stále je kontrolujeme a promícháváme, aby se nepřipálily. Ke konci už mícháme pořád. Poté slijeme přes cedník a necháme okapat. Odkapané kousky rozložíme na pečící papír, aby se co nejmíň dotýkaly a usušíme v sušičce na ovoce nebo v lehounce vyhřáté, pootevřené, troubě. Bude to trvat několik hodin.

2
Hotovo

Z vody, kterou slijeme ze zázvoru, si připravíme čaj. Buď ho půl na půl mícháme s vroucí vodou, protože je dost silný, nebo si ho ohřejeme. Ochutíme medem a citrónem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Indické placky čapátí
další
Mrkvové rohlíčky s mákem
předchozí
Indické placky čapátí
další
Mrkvové rohlíčky s mákem

Přidejte svůj komentář