0 0
Zdravé sušenky – z goji a z matcha čaje

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Oranžové
60 g špaldová mouka hladká
50 g bílý sezam
50 g máslo
50 g mandle
20 g třtinový cukr
30 g goji
15 g lněné semínko drcené
3 lžíce jablečný koncentrát
3 lžíce voda
1 lžička prášek do pečiva
špetka sůl
Zelené
60 g špaldová mouka hladká
50 g mandle
30 g sezamová semínka
50 g máslo
40 g třtinový cukr
15 g lněné semínko drcené
4 g matcha čaj
4 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce voda
1 lžíce med
1 lžička prášek do pečiva
0,3 lžičky kurkuma
vanilka
špetka sůl

Zdravé sušenky – z goji a z matcha čaje

Trendy:
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Bílé sezamové semínko můžete namíchat s černým anebo třeba nahradit semínkem konopným.

  • 40 min
  • Porcí: 36
  • Snadné

Ingredience

  • Oranžové

  • Zelené

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Oranžové sušenky:
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Drcené lněné semínko nasypeme do hrnečku a zalijeme jablečným koncentrátem a vodou. Po chvilce nám vznikne hustý gel. Kustovnici nasypeme do sekáčku a rozdrtíme na prach. Stejně tak následně rozsekáme mandle na hrubost krupičky. Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli.

2
Hotovo

Máslo utřeme s cukrem, přimícháme lněný gel a promícháme. Pak přidáme všechny ostatní ingredience a zpracujeme v nelepivé těsto. Vytvoříme váleček o průměru asi 4 cm a zabalíme do fresh fólie. Necháme aspoň 30 minut odpočinout v lednici.

3
Hotovo

Zelené sušenky:
Stejně jako na oranžové, necháme změknout máslo a nacucat drcená lněná semínka citrónovou šťávou a vodou. Pak utřeme máslo s cukrem a smísíme s lněným gelíkem a medem. Promícháme mouku s matcha čajem, práškem do pečiva, vanilkou, kurkumou a špetkou soli. Všechny ingredience ingredience spojíme dohromady a zpracujeme nelepivé těsto. Také vytvoříme váleček a zabalíme do freshfólie. Také odložíme do lednice.

4
Hotovo

Poté válečky vybalíme z fólie, nakrájíme na plátky silné necelý centimetr, dlaní trochu rozmáčkneme a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. a pečeme dozlatova cca 10 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krevetky v česnekovém másle se salátkem
další
Velikonoční nádivka s uzeným masem
předchozí
Krevetky v česnekovém másle se salátkem
další
Velikonoční nádivka s uzeným masem

Přidejte svůj komentář