1 0
Zeleninová koprovka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Omáčka
100 ml šlehačka
2 velké petržel
1 cibule
1 lžíce kukuřičný škrob
čerstvý kopr příp. mražený, sušený
dle chuti jablečný ocet
sůl
olej
A ještě
2 vejce
Houskový knedlík
150 g polohrubá mouka
1 vejce
cca 50 ml mléko
1 lžička prášek do pečiva
0,5 rohlík
špetka sůl
Případně
40 g mražené fazolky
sůl
jablečný ocet

Zeleninová koprovka

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Až budete škytat, možná Vám nějaký dobrák řekne, že na Vás někdo vzpomíná. A když to bude trvat moc dlouho, zažeňte škytavku žvýkáním semen kopru :P

  • 50 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Omáčka

  • A ještě

  • Houskový knedlík

  • Případně

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si dáme vařit vodu na knedlíky. Pak zaděláme těsto. Mouku nasypeme do misky, přidáme sůl a prášek do pečiva. Přisypeme pokrájený rohlík. Promícháme a přilijeme mléko s vejcem. Vařečkou krátce propracujeme vařečkou a pak rukama. Vytvoříme podlouhlý knedlík o průměru asi 5 cm. Vaříme ve vroucí osolené vodě cca 20 minut. Z každé strany 10 minut. Uvařený knedlík vytáhneme z vody a bílou nití rozpůlíme, abychom se podívali, jestli je hotový. Zchladlý pak nití nakrájíme na plátky.

2
Hotovo

Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Petržel oškrábeme a nakrájíme na kousky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přisypeme petržel a chvilku orestujeme. Zalijeme asi 3 dl horké vody, přikápneme jablečný ocet dle chuti a deset minut povaříme.

3
Hotovo

V mezičase si uvaříme vejce natvrdo. Od doby varu 10 minut. Uvařená zchladíme ledovou vodou a oloupeme.

4
Hotovo

Uvařenou petržel rozmixujeme ponorným mixérem a přepasírujeme ještě přes cedník. Vrátíme na sporák a chvilinku povaříme. Přilijeme šlehačku, dochutíme solí, přidáme posekaný kopr a ještě minutku prohřejeme. Omáčku můžeme dochutit případně i špetkou cukru. Záleží na vlastní chuti.

5
Hotovo

Máte-li rádi, v osolené a okyselené vodě povařte mražené fazolky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Řecká musaka
další
Bryndzová pomazánka
předchozí
Řecká musaka
další
Bryndzová pomazánka

4 komentářů Schovat komentáře

V receptu pořád hledám fázi, kdy se přidává šlehačka 🙂 asi jenom šotek 😉 V ingrediencích ji vidím. Hledám cíleně, co udělat k obědu, tak jsem ráda, že jsem našla 😀

Exkluzivní, vždycky jsem dělala jenom z masového vývaru 🙂 Nevěděla jsem, že i petržel tomu dá takovou chuť, byla moc dobrá a za pár korun. Jenom málo, tak jsem přidělala ještě jedenkrát tolik. Díky, zítra zkusím vepřové kousky s cuketou na hořčici. 🙂

To mám radost Iveto, že Vám koprovka chutnala. Já koprovku miluju od mala, ale moji chlapi ji moc nemusí. Když jsem začala dělat tuto zeleninovou, junior se do ní úplně zamiloval :). Doufám, že budete spokojená i s dalším receptíkem 😛

Přidejte svůj komentář