0 0
Zeleninová koprovka s fazolkovými lusky a ztraceným vejcem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 ml zeleninový vývar nebo 1 zeleninový bio bujón rozvařený ve vodě
200 ml šlehačka
200 g petržel
200 g cibule
40 g máslo
2 hrsti čerstvý kopr
citrónová šťáva

Zeleninová koprovka s fazolkovými lusky a ztraceným vejcem

Trendy:
  • Vegetariánské

Koprovka je asi jedno z nejkontroverznějších jídel. Za totalní izolaci, do které jí odsunula přibližně polovina národa, prý můžou školní jídelny a vojna.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrole necháme na másle zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme na kostičky rozkrájenou petržel a za stálého míchání restujeme asi 7 minut. Přidáme vývar a vaříme do změknutí petržele, přibližne 10 - 15 minut. Rozmixujeme a vlijeme smetanu v množství dle chuti a požadované hustoty. Dvě minuty povaříme a přidáme nakrájený kopr. Dochutíme citrónem a případně trochou cukru a soli dle vlastní chuti. Ještě minutku prohřejeme.

2
Hotovo

Podáváme se zelenými fazolkami povařenými cca 8 minut v osolené vodě a se ztraceným vejcem. To připravíme tak, že do menšího kastrolu dáme vařit osolenou a trochu okyselenou vodu (octem). Vejce vyklepneme opatrně do mističky a když voda vře (na mírném plameni, aby nebyly velké bubliny), lžící v ní uděláme silný vír. Doprostřed víru vyklopíme vajíčko z mističky a necháme 2 minuty povařit.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rybízový koláč s tvarohem
další
Pečená kuřecí stehna se zelím a bramborovými knedlíky
předchozí
Rybízový koláč s tvarohem
další
Pečená kuřecí stehna se zelím a bramborovými knedlíky

Přidejte svůj komentář