Ingredience
- 500 ml zeleninový vývarnebo 1 zeleninový bio bujón rozvařený ve vodě
- 200 ml šlehačka
- 200 g petržel
- 200 g cibule
- 40 g máslo
- 2 hrsti čerstvý kopr
- citrónová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V kastrole necháme na másle zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme na kostičky rozkrájenou petržel a za stálého míchání restujeme asi 7 minut. Přidáme vývar a vaříme do změknutí petržele, přibližne 10 - 15 minut. Rozmixujeme a vlijeme smetanu v množství dle chuti a požadované hustoty. Dvě minuty povaříme a přidáme nakrájený kopr. Dochutíme citrónem a případně trochou cukru a soli dle vlastní chuti. Ještě minutku prohřejeme. |
2 Hotovo | Podáváme se zelenými fazolkami povařenými cca 8 minut v osolené vodě a se ztraceným vejcem. To připravíme tak, že do menšího kastrolu dáme vařit osolenou a trochu okyselenou vodu (octem). Vejce vyklepneme opatrně do mističky a když voda vře (na mírném plameni, aby nebyly velké bubliny), lžící v ní uděláme silný vír. Doprostřed víru vyklopíme vajíčko z mističky a necháme 2 minuty povařit. |