Ingredience
- 50 g mražený hrášek
- 30 g máslo
- 3 snítky tymián
- 3 stroužky česnek
- 3 lžíce sojová omáčka
- 2 stonky řapíkatý celer
- 1 ks mrkev
- 1 ks petržel
- 1 ks lahůdková cibulka
- 1 lžička kukuřičný škrob
- kousek pórek
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
- jasmínová rýže
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme studenou vodou. Poslední vodu slijeme a dolijeme 1 a půl násobek vody čisté. Osolíme a vaříme na mírnou teplotu od začátku varu cca 12 minut. |
2 Hotovo | Na oleji orestujeme pokrájenou mrkev, petržel, přisypeme nasekanou cibulku, česnek a pokrájený pórek. Chvíli ještě restujeme a pak přihodíme hrášek. Osolíme, opepříme a přidáme odraný tymián. Ve skleničce smícháme sojovku se škrobem a asi deci vody. Tuto směs přilijeme k zelenině a chvilinku zahříváme. |
3 Hotovo | Do uvařené rýže vložíme máslo a stáhneme z plotny. Na chvíli přiklopíme, dokud se máslo nerozpustí. Pak promícháme. Na talíře rozdělíme rýži a na ní poklademe zeleninu. |