Ingredience
Směs
- 400 g drcená rajčata v plechu
- 150 g Ďobáčky
- 50 ml bílé víno
- 3 stroužky česnek
- 1 červená paprika tenkostěnná
- 1 bílá paprika
- 1 cibule
- 1 jarní cibulka
- 1 větvička tymián
- chilli koření
- sůl
- olivový olej
Brambory
- 9 brambory
- kmín
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na 10 minut je namočíme do studené vody a pak je slijeme a osušíme. Nasypeme do mísy, osolíme, okmínujeme a pokapeme olejem. Troubu rozpálíme na 190 st. C. Na plech vyložíme pečící papír a brambory na něj rozprostřeme. Dáme do trouby a pečeme dozlatova, občas promícháme. Bude to trvat asi 30 minut. |
2 Hotovo | Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme, plochou nože rozmáčkneme a nasekáme na kousky. Do vyšší pánve nalijeme trochu olivového oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme dosklovata. Zakápneme vínem a necháme vysyčet. Přidáme Ďobáčky a vařečkou rozdělíme od sebe. Přidáme pokrájené papriky a zalijeme rajčaty. Přidáme větvičku tymiánu, osolíme, ochutíme chilli a 5 minut dusíme. Pak přisypeme nakrájenou jarní cibulku včetně zelené části a ještě dvě minutky zahříváme. Vylovíme tymián a můžeme podávat. |