0 0
Zeleninová směs s Ďobáčky a pečenými brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zeleninová směs s Ďobáčky a pečenými brambory

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ďobáčky jsou okořeněné chlazené sojové nudličky.

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Směs

  • Brambory

Postup přípravy

Sdílet

 

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na 10 minut je namočíme do studené vody a pak je slijeme a osušíme. Nasypeme do mísy, osolíme, okmínujeme a pokapeme olejem. Troubu rozpálíme na 190 st. C. Na plech vyložíme pečící papír a brambory na něj rozprostřeme. Dáme do trouby a pečeme dozlatova, občas promícháme. Bude to trvat asi 30 minut.

2
Hotovo

Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme, plochou nože rozmáčkneme a nasekáme na kousky. Do vyšší pánve nalijeme trochu olivového oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme dosklovata. Zakápneme vínem a necháme vysyčet. Přidáme Ďobáčky a vařečkou rozdělíme od sebe. Přidáme pokrájené papriky a zalijeme rajčaty. Přidáme větvičku tymiánu, osolíme, ochutíme chilli a 5 minut dusíme. Pak přisypeme nakrájenou jarní cibulku včetně zelené části a ještě dvě minutky zahříváme. Vylovíme tymián a můžeme podávat.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Drožďová pomazánka
další
Mrkvový salát s tuňákem
předchozí
Drožďová pomazánka
další
Mrkvový salát s tuňákem

Přidejte svůj komentář