0 0
Zeleninová směs s hovězím masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 g mleté hovězí maso
150 ml rajčatová passata
100 g vařená cizrna nebo z konzervy
10 cherry rajčátka
1 mrkev
1 cuketa malá
1 cibule
1 velký stroužek česnek
chilli vločky
sůl
olej
2 tortilla placky

Zeleninová směs s hovězím masem

Trendy:
  • Masožrout

Pokud budeme připravovat cizrnu vařenou, uvaříme rovnou celý sáček. Množství, které zbyde rozdělíme na porce a uchováme v mrazáku.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si vše připravíme. Omyjeme, osušíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Ve větší pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme na něm pokrájenou cibuli s česnekem dosklovata. Přihodíme mrkev a opékáme, až začne mírně zlátnou. Pak vložíme mleté maso a vařečkou rozmělníme. Restujeme dokud maso "nezešedne". Následně přisypeme cuketu a cizrnu. Osolíme a okořeníme. Za častého promíchání restujeme. Po pár minutách zalijeme passatou, promícháme a přiklopíme pokličkou. Pět minutek dusíme a vsypeme pokrájená rajčátka. Ještě dvě minutky prohřejeme.

2
Hotovo

Placky nakrájíme na trojúhelníky a na suché pánvi z obou stran opečeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Švestkový koláč z křehkého těsta
další
Cuketová bramboračka
předchozí
Švestkový koláč z křehkého těsta
další
Cuketová bramboračka

Přidejte svůj komentář