Ingredience
- 190 g tofu
- 250 g rajčatová passata
- 150 g šlehačka
- 4 rajčata
- 2 mrkev
- 1 cuketamenší
- 1 červená paprika
- zelená paprika
- 1 cibule
- 1 lžička směs koření Tajine
- dle chuti chilli vločky
- 0,5 pórek
- kousek zázvor
- sůl
- olej
Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
- na posypání černý sezam
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme vodou. Doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme a přiklopené uvaříme doměkka. Nejdřív přivedeme zprudka k varu, pak teplotu stáhneme a zvolna vaříme cca 10-12 minut. |
2 Hotovo | Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme "bubáky" a nakrájíme. Z paprik odstraníme semínka. Pokud použijeme mladou cuketu, tak jí jen omyjeme a osušíme. Vše nakrájíme na kousky. Na větší pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm posekanou cibuli dosklovata. |
3 Hotovo | Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a chvilku restujeme. Pak přidáme papriku nakrájenou na trošku větší kousky. Dále cuketu, rajčata a tofu. Okořeníme a chvíli opékáme. Zelenina by měla zůstat na skus. Přidáme strouhaný zázvor a zalijeme passatou a šlehačkou. Ještě dvě minuty dusíme a vhodíme pokrájený pórek. Chvíli prohřejeme a podáváme. |