Postup přípravy
Zkuste toto efektní, výborné a super rychlé jídlo. Když jsem na stůl před mé strávníky položila talíře, první věta byla: Jéé, to je krásný. A druhá následovala vzápětí: Jéé to je dobrý! 🙂
- 1 velký hrnek jasmínové rýže
- 1 balení mražené máslové zeleniny v krabičce z Lidlu
- hrst mražené kukuřice (protože kukuřice u nás není nikdy dost :))
- 1 lžička sušeného polévkového koření Alnatura (z drogerie DM)
- 1 marinovaný tempeh
- hrst čerstvých arašídů
- olej
- sojová omáčka Kikkoman
- pepř, sůl
Rýži propláchneme a uvaříme s trochou soli v jeden a půl násobku vody cca 10 minut. Mraženou máslovou zeleninu dáme do kastrolu spolu s 5 lžícemi vody a dusíme za častého míchání cca 6 minut. Potom přikryjeme pokličkou a necháme ještě pět minut odstát.
Tempeh rozkrájíme na kostičky a spolu s arašídy opečeme na trošce oleje. Opečený tempeh postříkáme sojovou omáčkou. Pro tyto případy mám sojovku v plastovém rozprašovači. Na talíře navrstvíme rizoto a posypeme opečeným tempehem.