Ingredience
- 1 menší cuketa
- 1 cizrna konzerva
- 60 ml šlehačka
- 4 zelená paprika
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce sojová omáčka
- 2 jarní cibulka
- olivový olej
- chilli vločky
- 1 zeleninový bio bujón
- hladkolistá petrželka
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rajčata nakrojíme ostrým nožem do křížku, spaříme vroucí vodou, zchladíme a oloupeme. Odstraníme bubáky a semínka nakrájíme na kousky. Z paprik také odstraníme semínka a nakrájíme na větší kousky. Cuketu (ideálně mladou, bez semínek) nakrájíme na kostičky. Cibuli na proužky a česnek na plátky. |
2 Hotovo | V kastrole rozehřejeme olej a zlehka na něm orestujeme cibuli s česnekem. Přihodíme papriky a cuketu a ještě dvě minutky restujeme. Pak přidáme rajčata, rozdrobený bujón, cizrnu, chilli a další 2 minutky zahříváme. Zjemníme smetanou a dochutíme trochou sojovky a popřípadě soli. Zasypeme pokrájenou cibulkou, promícháme a na talířích ozdobíme posekanou petrželkou. Můžeme podávat s pečivem. |