Ingredience
- 1 ks červená řepa
- 1 ks brambora
- 1 ks mrkev
- 1 šálek kysané zelí
- 1 ks cibule
- 1 stroužek česnek
- kus celer
- 6 kuliček nové koření
- 3 ks bobkový list
- 2 ks zeleninový bio bujón
- dle chuti chilli koření
- drcený kmín
- olej
A ještě
- šálek uvařené nebo naložené cizrna
- na ozdobu zakysaná smetana
- čerstvý kopr
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a česnek. Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme k orestované cibuli a za občasného míchání restujeme asi 25 minut. V jiném kastrolu uvaříme s bujónem a kořením brambory rozkrájené na malé kousky. Bude to trvat asi 15 minut. Přidáme pokrájené zelí a uvařenou nebo naloženou cizrnu, a také orestovanou zeleninu. Ještě 5 minut společně povaříme a vylovíme kuličky nového koření a bobkový list. Na talíři doplníme zakysanou smetanou a ozdobíme koprem. |
2 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |