Ingredience
- 150 g salsiccia
- 150 ml zeleninový vývar
- 100 g čerstvý sýr typu Lučina
- 4 stroužky česnek
- 2 větší brambory
- 2 červená řepa
- 2 mrkev
- 1 cibule
- 1 kedlubna
- 1 petržel
- 1 větvička rozmarýna
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Veškerou zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky silné necelý centimetr. Cibuli a česnek na nudličky. Do pekáčku nalijeme olivový olej a osolený vývar a rozvrstvíme veškerou zeleninu. Opepříme a promícháme. Salsicciu zbavíme střívka a natrháme na kousky, které poklademe na zeleninu. Posypeme jehličkami rozmarýny. |
2 Hotovo | Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme 45 minut. Pak alobal odstraníme, opět promícháme a pečeme dalších 15 minut. Pět minut před dokončením poklademe kousky nakrájeného sýra. |