0 0
Zeleninový salát s černou čočkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
9 cherry rajčátka
3 listy ledový salát
1 ks žlutá paprika
1 ks mrkev
1 ks lahůdková cibulka
1/2 salátová okurka
Zálivka
3 lžíce olivový olej
1 lžíce med
z 1/2 citrónu citrónová šťáva
špetka sůl
Čočka
100 g čočka Beluga

Zeleninový salát s černou čočkou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Pro svá drobná, chutná zrnka je čočka Beluga nazývána kaviárem mezi luštěninami.

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Zálivka

  • Čočka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Černou čočku propláchneme a na hodinu namočíme do chladné vody. Potom vodu vyměníme a čočku uvaříme doměkka. Bude to trvat něco kolem 25 minut. Ke konci vaření čočku osolíme. Černá čočka je skvělá, protože se nerozváří a drží si svůj tvar.

2
Hotovo

Zeleninu opláchneme, salátové listy natrháme, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata přepůlíme, papriku nakrájíme na kousky a mrkev škrabkou naškrábeme kus na plátky a kus nastrouháme. Cibulku nakrájíme na kousky.

3
Hotovo

Z oleje, citrónové šťávy, medu a soli vidličkou vyšleháme zálivku. Zeleninu rozdělíme na talíře, posypeme vařenou čočkou a přelijeme zálivkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tříbarevné gomasio
další
RAW chlebové placičky
předchozí
Tříbarevné gomasio
další
RAW chlebové placičky

Přidejte svůj komentář