Ingredience
Salát
- 2 mrkev
- 1 červená paprika tenkostěnná
- 0,3 ledový salát
- kus pórek
- olivový olej
Remuláda
- 80 g zakysaná smetana
- 60 g majonéza
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce javorový sirup
- 1 lžička kremžská hořčice
- sůl
Losovové smaženky
- 250 g losos filet bez kůže
- citrónová šťáva
- hladká mouka
- strouhanka
- vejce
- mléko
- sůl
- řepkový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Lososa osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a rozkrájíme na kousky. Připravíme si mističky s trojobalem (do jedné hladkou mouku, do druhé rozkvedlané vejce s trochou mléka a do třetí strouhanku) a kousky v mouce, vejci a strouhance obalíme. V menším kastrolu rozpálíme vyšší vrstvu oleje a kousky v něm postupně osmažíme dozlatova. |
2 Hotovo | Zeleninu omyjeme, osušíme, mrkev oškrábeme, z papriky odstraníme semínka. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, ostatní zeleninu nakrájíme na kousky. Pokapeme olivovým olejem a promícháme. |
3 Hotovo | Majolku smícháme se zakysanou smetanou a ochutíme hořčicí, javorovým sirupem, citrónovou šťávou a solí. Salát rozdělíme na talíře, pokapeme remuládou a posypeme lososovými smaženkami. |