Ingredience
- 140 g krevetymražené, oloupané a očištěné
- 80 g směs listových salátů
- 2 rajčata
- 2 vejce
- 1 řapík řapíkatý celer
- 1 avokádo
- 1 jarní cibulka
Remuláda
- 60 g zakysaná smetana
- 60 g majonéza
- z 0,5 ks citrónová šťáva
- 0,5 lžičky cukr krupice
- sůl
Vafle
- 110 g hladká mouka
- 90 ml mléko
- 80 ml sodovka
- 20 g bílý jogurt
- 40 g čedar
- 30 g máslo
- 20 g Gustin
- 1 vejce
- 1 lžička prášek do pečivazarovnaná
- 0,5 lžičky sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že připravíme těsto na vafle. Smícháme všechny sypké ingredience. Rozehřejeme máslo a maličko ohřejeme mléko, aby nám máslo, až ho k mléku nalijeme, neztuhlo. Metličkou prošleháme mléko s máslem, vejci, jogurtem, sodovkou a najemno nastrouhaným sýrem. Nakonec vše promícháme dohromady. Vaflovač pořádně rozehřejeme, plotýnky můžeme lehce pomžíkat olejem anebo olej natřít mašlovačkou. Malou sběračkou nabíráme těsto a tvoříme na plotýnku malé hromádky. Přiklopíme a pečeme dozlatova. |
2 Hotovo | Vejce vložíme do teplé vody a vaříme 8 minut. Pak slijeme, skořápky natlučeme a zalijeme studenou vodou. Po chvilce oloupeme. Dáme si vařit osolenou vodu na krevetky, do které kápneme trochu citrónové šťávy. Krevetky dáme vařit až poté, co budou upečené vafle. |
3 Hotovo | Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a oloupeme. Nakrájíme na kostičky a zakapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo. Řapík celeru nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku na kolečka a rajčátka na tenké měsíčky. |
4 Hotovo | Umícháme remuládu ze zakysanky, majonézy, trošky soli, cukru a kapky citrónové šťávy. Do vroucí vody vsypeme povolené krevetky a vaříme 2-3 minutky. Ve chvíli, kdy začnou některé stoupat vzhůru na hladinu, vodu slijeme. |
5 Hotovo | Salát můžeme buď navrstvit do talíře každou ingredienci zvlášť anebo vše promíchat i s remuládou v misce a rozdělit na talíře. Podáváme s upečenými vaflemi. |