Postup přípravy
Barevný a lahodný salát s nivou a ořechy si můžete dát s opečeným toustíkem jako lehký oběd nebo večeři.
- hrst salátu polníček
- hrst rukoly
- 1/2 bílé ředkve daikon
- 2 červené kapie
- 10 vlašských ořechů
- kousek nivy
- šťáva z půlky citronu
- 2 lžíce jablečného koncentrátu
- 1 lžíce javorového sirupu
- trochu konopného oleje
- trochu olivového oleje
- sůl
Listy salátů opereme ve vodě, dáme do mísy. Daikon omyjeme, oloupeme a nastrouháme (V-krouhač). Kapii omyjeme, vysemínkujeme a nakrájíme na kousky. Zeleninu smícháme. Citronovou šťávu vymačkáme do hrnečku, přidáme sůl, jablečný koncentrát, javorový sirup a oleje a vidličkou vyšleháme. Zeleninu nandáme na talíře, polijeme zálivkou a posypeme vyloupanými a posekanými ořechy a nastrouhanou nivou.