Ingredience
- 300 g mrkev
- 240 g tuňák v oleji
- 200 g červená paprika tenkostěnná
- 30 g pekanové ořechy
- 3 listy ledový salát
- 2 jarní cibulka
- 1 rohlík
- petrželka
- citrónová šťáva
- sůl
- olivový olej
Remuláda
- 100 g zakysaná smetana
- 100 g majonéza
- 2 lžíce javorový sirup
- 2 lžíce citrónová šťáva
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rohlík nakrájíme na kostičky a nasypeme na plech vyložený pečícím papírem. Na stranu přisypeme pekanové ořechy, máme-li, pomžíkáme rohlík olejem z rozprašovače a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova. |
2 Hotovo | Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nasypeme do mísy, přidáme na nudličky pokrájenou červenou papriku, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a posekanou petrželku. Listy salátu nakrájíme na kousky. Z konzerviček tuňáka slijeme olej a po kouskách jej vyklepneme k zelenině. Pokapeme citrónovou šťávou a olejem, osolíme a promícháme. |
3 Hotovo | Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, javorovým sirupem, citrónovou šťávou a solí. |
4 Hotovo | Salát rozdělíme na talíře, pokapeme remuládou a posypeme krutony a posekanými ořechy. |