0 0
Zeleninový salát s tuňákem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zeleninový salát s tuňákem

Trendy:
  • Vegetariánské

Salát chutná výborně i bez remulády.

  • 15 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Remuláda

Postup přípravy

Sdílet

Inspirováno mrkvovým salátem s tuňákem od Romana Vaňka.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rohlík nakrájíme na kostičky a nasypeme na plech vyložený pečícím papírem. Na stranu přisypeme pekanové ořechy, máme-li, pomžíkáme rohlík olejem z rozprašovače a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova.

2
Hotovo

Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nasypeme do mísy, přidáme na nudličky pokrájenou červenou papriku, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a posekanou petrželku. Listy salátu nakrájíme na kousky. Z konzerviček tuňáka slijeme olej a po kouskách jej vyklepneme k zelenině. Pokapeme citrónovou šťávou a olejem, osolíme a promícháme.

3
Hotovo

Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, javorovým sirupem, citrónovou šťávou a solí.

4
Hotovo

Salát rozdělíme na talíře, pokapeme remuládou a posypeme krutony a posekanými ořechy.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Brokolicový salát
další
Špenátová roláda s lososem
předchozí
Brokolicový salát
další
Špenátová roláda s lososem

Přidejte svůj komentář