Postup přípravy
Lososa mnoho lidí považuje za nejlahodnější rybí pochoutku. Obzvlášť losos uzený horkým kouřem, který je k dostání v Lidlu, je ve spojení s pořádnou porcí zeleninového salátu delikatesou.
Pro dva hladové krky:
- 1 baby salát
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- 1 lahůdková cibulka
- 1 balení lososa „hot smoked“ (Lidl)
- kopr
- šťáva z půlky citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce agávového sirupu
- špetička soli (kdo solí méně, nedá sůl vůbec, protože uzený losos ji nahradí)
Zeleninu omyjeme, očistíme. Salátové listy natrháme, papriku nakrájíme na malé kousky a mrkev nahrubo nastrouháme, cibulku nakrájíme na jemné kousky. Smícháme v míse a zajileme zálivkou ušlehanou citronové šťávy, oleje, agávového sirupu a soli.
Rozdělíme na talíře, poklademe na kousky nakrájeným lososem a posypeme koprem.