Ingredience
- 3 ks rajčata
- 1 hlávka pak choi
- 1 ks mrkev
- 1 ks salátová okurka
- 1 ks uzený tempeh
- olivový olej
- sojová omáčka
zálivka
- z 1/2 citrónová šťáva
- 2 lžíce olivový olej
- 1 lžíce med
- 1 lžička dijonská hořčice
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mrkev a okurku oloupeme, nakrájíme na slabé plátky a nasypeme do mísy. Přidáme na měsíčky nakrájená rajčata a na kousky nakrájený salát. |
2 Hotovo | Tempeh nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji za všech stran. Stáhneme z ohně a pokropíme sojovkou (nejlépe přelitou do rozprašovače). |
3 Hotovo | Z citrónové šťávy, oleje, medu, hořčice a soli vyšleháme vidličkou zálivku. |
4 Hotovo | Salát rozdělíme na porce, polijeme zálivkou a posypeme opečeným tempehem. |