Ingredience
- 1000 ml zeleninový vývarpříp. 2 bio zeleninové bujóny svařené s vodou
- 250 g kysané zelí
- 1 kvalitní klobása
- 3 brambory
- 2 zeleninový bio bujón
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce hladká mouka
- 2 bobkový list
- 6 kuliček nové koření
- 1 cibule
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžíce uzená paprika
- chilli koření
- drcený kmín
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a česnek. Klobásu podélně rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Přidáme k cibuli. Přisypeme také pokrájené brambory a chvíli restujeme. Zaprášíme paprikou a moukou, ještě minutku za stálého míchání, opečeme a přilijeme vývar. Důkladně promícháme a necháme od doby varu asi 15 minut povařit. |
2 Hotovo | V druhém kastrůlku 5 minut povaříme zelí jen v trošce vody. Po uvaření brambor v polévce zelí přidáme do hrnce včetně vody a povaříme společně už jen 2 minuty. Na talířích můžeme ozdobit šlehačkou nebo zakysanou smetanou a zelenými bylinkami. |