Ingredience
- 500 g hladká mouka
- 500 g kysalé zelí
- 200 g vepřové sádlo
- 60 g škvarky z vepřového sádla
- 1 lžička mletý kmín
- 1/2 lžičky mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Pokud jsou švarky velké, překrájíme je na malé kousky. V míse smícháme mouku, sůl, pepř, kmín a přidáme sádlo se škvarky a vymačkané, pokrájené zelí. Zaděláme vláčné, kompaktní těsto. Necháme pár minut odstát. |
2 Hotovo | Desku kuchyňské linky posypeme trouchou mouky a těsto na ní rozválíme na plát silný cca 5 mm. Pomocí vykrajovátka tvoříme koláčky, které přendáme na pečící papír na plech. Zelí, které po stranách vyčuhuje, přitiskneme prsty nebo kuchyňským nožem k okrajům, aby se nepřipálilo. |
3 Hotovo | Upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C do slabě růžova, cca 15-20 minut. |